Mat på AKS

AKS-figur-kokk-gul

«Matservering Måltidet er en viktig arena som i tillegg til å gi nødvendig energi, basert på sunne og gode matvaner, også er en sosial arena som skal brukes til samtale og språkstimulering. Måltidene er en grunnleggende faktor for å fremme konsentrasjon og læring. Gode rammer for måltidet, med ro og nok tid til å nyte maten, gir grunnlag for gode måltidsopplevelser og trivsel. Måltidet elevene spiser i AKS, defineres som et mellommåltid og serveres i rimelig tid etter skolens lunsj. Med dette får elevene en god måltidsrytme. AKS skal bidra til næringsrike måltider for elevene, og følger Helsedirektoratets kostråd.

Maten som serveres på Aktivitetsskolen er et mellommåltid. Hvis barna ikke skulle like maten på menyen, eller opplever at det ikke er nok mat, må det medbringes to matpakker. En for skole og en for AKS.

Vi servere også halal mat !

Ferie:
Barna må alltid ha med seg to matpakker i skolens ferier. Enkelte dager serverer vi mat i sammenheng med forskjellige aktiviteter og turer, matlagingsprosjekt, baking, grill tur i naturen og felles måltider. Infoamsjon om dette vil stå i ferieprogrammet.

Allergier:
Vi har alltid alternativ til barn med matallergier. Foreatte er ansvarlig for holde AKS oppdatert i forhold til Allergier, medisiner m.m.

Til høyre kan dere lese hele menyen